Vijver.

De visvijver van HSV Maurits is 2,4 hectare groot en heeft circa 50 visplaatsen/bolders. Er is een grote visvijver en een kweekvijver. Op de kweekvijver mag niet gevist worden.

De waterdiepte van de grote vijver bedraagt circa 1.60 cm. Dit is een nadeel voor het groeiproces van de karper. In het verre verleden heeft de gemeente getracht om de vijver dieper te maken. Echter, door de enorme financiƫle kosten die hiermee gemoeid zijn, is de gemeente begrijpelijkerwijs ermee gestopt begin van de eeuwwisseling.

Samen met de gemeente Sittard-Geleen verzorgen we het onderhoud aan de vijver. De gemeente draagt onder andere zorg voor; maaiwerk, ongediertebestrijding, transport van zwerf en huisvuil en onderhoud van de visplaatsen/bolders.

Momenteel zijn onze vaste contactpersonen bij de gemeente de heren M. Tillmans en A. Tummers waarmee we een fijn contact hebben.

Daarnaast zijn er 2 ontgassers aanwezig in de vijver. Deze ontgassers en een waterpomp dragen bij voor een gezonde flora en fauna in de vijver. Zodra de waterstand te laag wordt, pompt de waterpomp vanuit een bron extra water in de vijver. Mocht de waterstand te hoog worden dan is er een overloop van het overtollige water naar de Geleenbeek. Dit alles gebeurt in samenwerking met de gemeente. Daarnaast wordt de waterkwaliteit wordt, in opdracht van de gemeente, wekelijks gecontroleerd door een ecoloog. Kortom, we doen onze uiterste best om de vijver "in balans" te houden.

Jaarlijks proberen we extra vis uit te zetten, mits uiteraard de vereniging het financieel kan veroorloven.

Ook zijn er 5 invalide/scootmobiel plaatsen ingericht voor de minder valide visser. Deze plaatsen liggen vooraan, vlakbij de kantine.

Wist u trouwens dat SGL, Stichting Gehandicaptenzorg Limburg, in de zomermaanden op donderdag met een 15-tal cliƫnten komt vissen? HSV Maurits probeert dus ook maatschappelijk "een steentje bij te dragen" in de regio.

Wil je "sfeer proeven" bij onze visvijver, kijk dan eens naar het mooie impressiefilmpje op youtube die "realwebvideo" gemaakt heeft. Klik "hier" om deze direct te bekijken (bron; realwebvideo en zoetwatervissen.com).